Занадто цінні, щоб їх втратити

Автор:  ПЗ "Медобори"
19.03.2021 15:29
Загальні новини
У 2012 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 21 березня Міжнародним днем лісів. Цей день відзначається в ознаменування важливості всіх типів лісів і з метою підвищення обізнаності про їх роль. Кожен Міжнародний день лісів проводиться з метою надати підтримку зусиллям країн на місцевому, національному та міжнародному рівнях з організації заходів, пов'язаних з лісами і деревами, наприклад, кампаніям по посадці дерев. Основну тему кожного Міжнародного дня лісів вибирає Спільне партнерство по лісах. Тема 2021 року сформульована таким чином: "Відновлення лісів: шлях до виходу з кризи і до благополуччя".
Коли ми випиваємо склянку води, пишемо в зошиті, приймаємо ліки від застуди або будуємо будинок, ми не завжди це пов'язуємо з лісами. І все ж, ці та багато інших аспектів нашого життя так чи інакше пов'язані з ними.
• Ліси дають притулок майже 80% наземного біорізноманіття світу.
• Ліси і лісові масиви містять в собі більше 60 000 видів дерев.
• Понад мільярд людей безпосередньо залежить від лісів як від джерела продовольства, даху над головою, енергетичних ресурсів і доходів.
Ліси, їх збалансоване управління і використання ресурсів, відіграють ключову роль в боротьбі зі зміною клімату і в сприянні процвітанню і благополуччю нинішнього і майбутніх поколінь. Ліси також відіграють вирішальну роль в боротьбі з бідністю і в досягненні цілей в галузі сталого розвитку.
Саме у Міжнародний день лісів в Україні Держлісагентство розпочинає Акцію "Створюємо ліси разом". В рамках її проведення всі бажаючі мають можливість долучитись до садіння лісів, проведення пізнавальних заходів, тощо.
Організуйте самі або візьміть участь в заході, присвяченому лісу: це може бути і посадка дерев, і симпозіум, і художня виставка, і конкурс фотографій. Візьміть участь в обговоренні в соціальних мережах за хештегом #IntlForestDay: поширюйте інформацію про основні тези цього року або публікуйте фотографії ваших улюблених лісових куточків і діліться ними з друзями.
Інформація та фото з відкритих джерел