Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
05.06.2020 10:42
Загальні новини

   Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.
  Охорона навколишнього природного середовища – це нова форма у взаємодії людини й природи, що виникла в сучасних умовах. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема ,нашої країни.
   Ще 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Його підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджували про безпрецедентну небезпеку, що загрожує людству в зв’язку із забрудненням навколишнього середовища. “Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами”, – так було поставлено питання в цьому зверненні.
  Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.
  Лісівники ДП «Кременецький лісгосп» теж докладають максимум зусиль для збереження і впорядкування довкілля. Саме лісівники створюють молоді насадження, охороняють ліси від незаконних вирубувань, попереджають та борються з лісовими пожежами, виявляють місця зростання червонокнижних видів та беруть їх під посилений нагляд та охорону.
  Відомо, що саме ліси відіграють велику роль у очищенні повітря й поверхневих вод від забруднення. А ще ж вони оберігають землю від ерозії, вітровіїв, посух.
   Отож бережімо ліси, бережімо навколишнє середовище!