Весняні хлопоти у Тернопільському лісгоспі

Автор:  Прес-служба ДП "Тернопільський лісгосп"
21.05.2020 14:00
Загальні новини
Одним з основних завдань лісівників є відновлення та вирощування високопродуктивних лісів. Для вирощування лісів потрібно високоякісне насіння та добрий садивний матеріал з покращеними генетичними властивостями.
В ДП "Тернопільський лісгосп" на даний час проводяться весняні лісокультурні роботи. Проводиться технічне приймання лісових культур, посівів у розсадниках та шкілках за участю працівників лісової охорони підприємства.
Щорічно лісгосп заготовляє 7 тонн лісового насіння, яке в подальшому висівається в розсадниках. З цією метою в кожному лісництві функціонує мережа лісових розсадників, теплиць, де вирощується біля 900 тис. сіянців та 100 тис. саджанців.
В лісгоспі є великий асортимент порід, як для потреб лісового господарства так і для озеленення. Зокрема тут можна побачити сіянці дуба, бука, клена, липи, смереки, модрини, ялини, ялиці та ще багато інших порід.
До речі, у непростий карантинний час лісгоспу вдалося за квітень місяць  реалізувати 650 шт. садивного матеріалу декоративних порід.
Хто ще не встиг придбати якісний, красивий і за доступною ціною посадковий матеріал, для того щоб прикрасити своє подвір'я та зробити свій куточок затишним,  звертайтеся в контору лісгоспу, за адресою:  вулиця Багата, 5а, місто Тернопіль, Тернопільська область, номер телефону контактної особи Тарас Ігорович 0979151482.
                                                                                                       Прес-служба ДП "Тернопільський лісгосп"