Весняна лісокультурна кампанія Тернопільщини на завершенні

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
20.03.2020 10:13
Загальні новини
 
Тільки весняне сонечко почало дарувати землі перше тепло, на лісокультурних площах підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства закипіла робота. З перших чисел березня лісівники області активно розпочали весняну лісокультурну кампанію. 
Ця весна для всіх не проста, через складну епідеміологічну ситуацію в Україні та світі, проте лісівники Тернопільщини продовжують виконувати свій обов'язок та висаджувати молоді деревця, тим самим заліснюють ділянки держлісфонду та створюють нові ліси,  дотримуючись при цьому наказів, розпоряджень та правил під час карантину.
Так, в ДП «Бучацьке лісове господарство» Золотопотіцькому лісництві в кварталі 88 було висаджено плантацію новорічних ялинок на площі 0,6 га.
В ДП "Бережанське лісомисливське господарство" проводиться посадка нового лісу в Козівському та Підгаєцькому лісництвах було висаджено дуб червноий на площі 6,3 га.
В  ДП «Чортківське лісове господарство» в Гусятинському лісництві квартал 20 виділ 14 було висаджено 4,5 тис. шт саджанців дуба звичайного на площі 1,2 га. В Улашківському лісництві створення лісових культур проводилось на землях Заболотівської сільської ради на площі 4,6 га (Нові ліси), де було висаджено 9,5 тис. шт сосни чорної.
 ДП «Тернопільське лісове господарство» всього з початку весни уже висадили 29 тис. шт саджанців головних лісоутворюючих порід, а на протязі всієї весняної лісокультурної кампанії заплановано заліснити 49 га земель держлісфонду та 40 га на землях новихлісів.
Садити ліс справа - не легка, а й відповідальна. На сьогоднішній день в державних лісогосподарських підприємствах весняна лісокультурна компанія виходить на фінішну пряму, тобто на стадії завершення.
                                                                                             Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ