Важливим критерієм оцінки роботи лісівників є стан лісових культур

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
19.06.2020 10:17
Загальні новини

      Своєчасний догляд за ними – запорука доброї приживлюваності й швидкого росту дерев. Крім    того, знищення бур’янів та порослі малоцінних порід знижує ймовірність поширення вогню в лісових масивах.
    Догляд включає в себе комплекс агротехнічних і лісівничих заходів, що спрямовані на поліпшення умов приживлюваності й росту лісових культур. Це і поліпшення якісних властивостей грунту, і видалення трав’яної та небажаної деревної рослинності, збагачення ґрунту елементами живлення.
     Після закінчення посадки лісових культур не закінчуються роботи по лісокультурній справі.
Вирощування лісу не обмежується одним доглядом. В 1-2 – річних культурах, лісгосп проводить два і більше щорічних доглядів. Першочергово роботи проводяться в дубових лісових культурах, які більш чутливі до несприятливих умов вирощування.
     Щоб якісно та вчасно провести заплановані об’єми робіт у першому півріччі, для обкошування рядків висаджених дерев, використовуємо мотокущорізи. Робота таким механізмом дозволяює не тільки видаляти трав’янисту рослинність, яка пригнічує головні деревні породи, а також і другорядні швидкоростучі породи в культурах старшого віку, які в наших умовах швидко поширюються та активно розвиваються.
     На даний момент на підприємстві уже проведено доглядів за лісовими культурами на площі 113,8 га в державному лісовому фонді.

     На фото догляд за лісовими культурами у Суразькому лісництві.