Учні Циганської ЗОШ ознайомились з роботою лісорозсадницького комплексу

Автор:  Прес-служба ДП "Чортківський лісгосп"
20.03.2021 16:01
Загальні новини
Напередодні 50-річчя започаткування Всесвітнього дня лісів, учні Циганської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Івана Франка, ознайомились з роботою лісорозсадницького  комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою в  Скала-Подільському лісництві ДП «Чортківське лісове господарство».  
Екскурсія розпочалася з ознайомлення учнів з правилами поведінки, правил пожежної безпеки. 
Лісничий, Володимир Гайовський, розповів та показав всі етапи, які проходить дерево від насінини до могутнього дуба.  Спочатку було ознайомлення з обладнанням для флотації та термотерапії жолудя та обробкою насіння жолудя  хімічними препаратами проти грибкових захворювань.  Далі діти відвідали холодильну камеру для зберігання жолудя та ознайомилися з умовами при яких жолудь зберігається у біологічному спокої  на наступні роки.  Наступним етапом було ознайомлення з роботою лінії по наповненню касет та посіву насіння від Шведської  компанії «ВСС».  Після цього дітям представили теплицю для вирощування матеріалу та навіс-притінення.   
Наприкінці, юні відвідувачі мали можливість оглянули облаштоване поле дорощування з рамповим поливом.
Такі зустрічі корисні не тільки для дітей, вони дуже важливі і для працівників лісгоспу, адже ніщо не надихає на роботу сильніше ніж розуміння важливості її для майбутніх поколінь. Сподіваємося, що ті зернятка любові до природи та лісу, які зародились у дітях під час цієї екскурсії, проростуть і зміцніють, принесуть свої плоди. А лісівники чекають нових зустрічей із юними природолюбами.
                                                                                                      Прес-служба ДП "Чортківський лісгосп"