У пожежонебезпечний період громадянам заборонено ходити до лісу!!!

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
23.04.2020 20:37
Загальні новини
На жаль, сумна загальнодержавна статистика показує нам про те, що лісові масиви по всій території України страждають від лісових пожеж. 
На виконання розпорядженням голови Тернопільської ОДА управління лісового та мисливського господарства повідомляє про заборону у період високої пожежної небезпеки протягом 2020 року відвідування лісових масивів населенням і в'їздів до них автомобільного транспорту, за винятком тих які використовуються для потреб лісового та мисливського господарства, транспорту державних природоохороних служб і правоохоронних органів при виконанні службових обов'язків, а також  пожежних машин.
Лісові пожежі були і є найбільшим лихом для лісу.
Залишаючи вогонь після відпочинку у лісі, кидаючи недопалки, люди не завжди задумуються над тим, що їхні дії часто мають вкрай негативні наслідки.
Внаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної необачності, випалювання сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях виникає загроза перекидання вогню в прилеглі лісові масиви.  За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями. Вогонь зводить на нівець працю цілих поколінь лісівників. При цьому пошкоджуються не тільки дерева, кущі, трав’яниста рослинність, а гинуть також дикі тварини, птахи, комахи; вогонь знищує службові споруди у лісах, може перекинутись на житлові будинки, що знаходяться поряд з лісом. На лісових пожежах можуть загинути й люди.
«Відповідно до положень Закону України «Про пожежну безпеку», Правила пожежної безпеки в лісах України є обов’язковими для виконання всіма громадянами, які з будь-яких причин перебувають у лісі.
Тож  спільними зусиллями ми зможемо зберегти ліси від вогню, щоб завжди милуватися його красою та дихати свіжістю на повні легені!
                                                                                                        Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ