Тернопільське ОУЛМГ спростовує фейкову інформацію стосовно незаконної передачі лісу

Автор:  Прес-служба Тернопільське ОУЛМГ
19.03.2021 18:24
Загальні новини
Щодо публікацій в інтернет-ресурсах та на сторінках у соціальній мережі facebook Ірини Ванат та Світлани Безділь стосовно нібито незаконній передачі п'яти тисяч гектарів лісу ДП "Бучацьке лісове господарство" для ведення мисливського господарства. 
Жодне лісогосподарське підприємство Тернопільщини не передавало ліс  іншим користувача. 
Фейкова публікація не відповідає дійсності у зв'язку з тим, що жодних звернень лісокористувача ДП "Бучацький лісгосп" до Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства та Державного агентства лісових ресурсів України у 2021 році по питанню передачі мисливських угідь  не було. Тому немає жодної теми для розмови. 
Погодження на вилучення мисливських угідь надає Держлісагентство України за листом обласного управління лісового та мисливського господарства, далі це питання виноситься на сесію обласної ради для прийняття відповідного рішення.
Повідомляємо про те, що мисливські угіддя перейшли постійним лісокористувачам, тобто державними лісогосподарськими підприємствами у зв'язку із закінченням терміну користування та невиконанням умов договору про ведення мисливського господарства. Таке  рішення прийняли на сесії обласної ради 26 лютого 2019 році.
Звертаємо вашу увагу, взяти угіддя в оренду має право кожна юридична особа, кожна громадська організація. Для цього потрібно звернутися до постійного землекористувача,  чи це польових, чи це лісових угідь.
На сьогоднішній день в області існує 17 лісокористувачів громадських організацій, 3  приватних підприємства та 5 державних лісогосподарських підприємства, які ведуть мисливські господарства.
Виходячи з вище наведеного, Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства рекомендує, перш ніж в соціальних мережах публікувати статті без належних та достовірних фактів, звертайтесь до обласного управління для надання роз'яcнень та для уточнення інформації! 
                                                                                                           Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ