Підпал на Бучаччині

Автор:  Прес-служба Терноільського ОУЛМГ
19.03.2020 14:15
Настала весна, і люди почали повсюдно випалювати суху траву. Мотиви у «паліїв» різні – це і повсякденне дитяче хуліганство, і елементарна необережність тих, хто кидає непогашені цигарки і чи залишає палаючі багаття без нагляду. В результаті трава горить практично скрізь, випалюючи молоду лісову рослинність, пошкоджуючи господарські і житлові споруди, вбиваючи мільярди дрібних тварин. Нерідко таке випалювання провокує виникнення серйозних лісових пожеж та несе загрозу життю та здоров’ю людей.
Так, 17.03.2020  невідомі незаконно підпалили пасовище, суха трава швидко розгорілася через це виникла пожежа полум'я якої прямувала на ліс державного підприємства "Бучацьке лісове  господарство".  
Спільними діями рятувальників та працівників лісової охорони Криницького лісництва разом з жителями сіл Бертники та Чехів приборкали вогняне полум’я, яке прямувало в лісове урочище «Бертники» і не допустили лісової пожежі.
ДП "Бучацький лісгосп" закликає усіх бути відповідальнішими, саме зараз у над складний час  дбайте про природу, бережіть здоров'я та не наражайте на небезпеку інших!