Підгодівля диих тварин взимку

Автор:  Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"
15.02.2021 12:56
Загальні новини
Підгодівля тварин є надзвичайно важливою функцією для працівників лісового господарства, про це чудово знають і лісівники ДП «Бучацький лісгосп»
Зима – це одна з найдивовижніших і разом з тим найсуворіших пір року. Для тваринного світу – засніжена земля, без листя дерева – це справжнє випробування, так як основний корм харчування є рослинність. Тому підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів'я, служить вагомим чинником попередження чи зменшення пошкоджень лісового і сільського господарства, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах. Не слід забувати, що підгодівля диких тварин без міри призводить до негативної адаптації дичини до легкого добування кормів і відвикання від природного кормодобування.
На територіях лісгоспу зустрічається чимало лісових мешканців, серед яких можна зустріти кабана, козулю, зайця. Саме ці тварини потребують допомоги у важкий зимовий час. Щоб допомогти тваринам подолати зиму працівники Золотопотіцького лісництва заготовили сіна, віників, жолудя та зернових культур.
Дикі тварини – це наше багатство і наш обов’язок зберегти його для майбутніх поколінь, а понесені витрати на їх збереження окупляться митями прекрасних моментів спостереження за дикими мешканцями нашого краю.