Оновленння та заміна квартальних стовпів у Суразькому лісництві

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
11.08.2020 14:55
Загальні новини

  У Суразькому лісництві Кременецького лісгоспу працівники проводять роботу з оновлення та заміни квартальних стовпів. Їх встановлюють в точці перетину квартальних просік, що дає змогу не тільки лісівникам, але і пересічним громадянам краще орієнтуватися у лісі.

    В кожному лісовому господарстві є своя постійна нумерація кварталів, яка завжди йде із заходу на схід і з півночі на південь. Так, найменші цифри завжди показують номер кварталу, розташованого на північ від стовпа - тому ребро стовпа між двома гранями з найменшими цифрами показує напрямок на північ. Як правило, розмір кварталу, тобто відстань між просіками із заходу на схід становить 500, а з півночі на південь -1000 м. На кожній грані чотиригранного стовпчика вибиті цифри. Наприклад, зустрівся стовпчик з цифрами 61, 62, 88, 89. У тій стороні, звідки видно цифри 61 і 62 буде північ, а в стороні, звідки одночасно видно цифри 88,89 – південь. Відповідно там, де цифри 61, 88 – захід, а 62 і 89 - схід. Будьте уважними – розміри кварталів можуть дещо відрізнятися в залежності від місцевості.

   Квартальні стовпи встановлюються у точці перетину квартальних просік між собою. Виготовляються вони переважно з деревини твердолистяних порід, стійких до ураження дереворуйнівними грибами. Фарбуються квартальні стовпи згідно ДСТУ у зелений та білий кольори.