Незаконні рубки на Чортківщині

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
16.04.2020 08:11
Загальні новини
15.04.2020 під час проведення патрулювання лісових масивів державною лісовою охороною Улашківського лісництва ДП “Чортківське лісове господарство” виявлено самовільну порубку дерев дуба звичайного в кількості 8 шт. Після цього працівники державної лісової охорони підприємства звернулися до Національної поліції України з метою проведення розслідування та документування фактів виявленого злочину. 
При проведенні огляду на місці скоєння злочину було встановлено, що дерева зрубані у кварталах 65-66 та 68 Улашківського лісництва (об'єкт природно-заповідного фонду). Із восьми зрубаних дерев три дерева під час звалювання зависли на інших деревах, а  п’ять дерев було звалено. Із звалених дерев крадії забрали 20 колод дуба довжиною приблизно по 1,2 м.
Працівники поліції беручи до уваги залишки слідів на місці події припускають, що дана деревина вивозилась двома грузовими мікроавтобусами.
Також встановлено, що крадіями лісу було загорнуто перешкоди створені державною лісовою охороною для попередження не планового заїзду до лісу.
За фактом незаконної рубки дерев розпочато кримінальне провадження. Сума завданих збитків буде встановлена згодом державною екологічною інспекцією.
Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадськість активно співпрацювати з державною лісовою охороною та у разі виявлення фактів незаконної рубки дерев звертатися на телефон гарячої лінії управління “098 810 09 58” або “102”.
                                                                                                           Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ