На Тернопільщині відбулася Акція «Мільйон дерев за добу»

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
18.10.2020 20:43
Загальні новини
17 жовтня 2020 року, не зважаючи на дощову погоду, реалізувався проєкт із озеленення України. Відбувся він  за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України та благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України».
Всі лісогосподарські підприємства Тернопільщини взяли участь у Всеукраїнській акції та за добу в п'ятьох лісгоспах було висаджено понад 70 тисяч дерев! Це ДП"Бережанське лісомисливське господарство", ДП"Бучацький лісгосп", ДП"Кременецький лісгосп", ДП"Тернопільський лісгосп" та ДП"Чортківський лісгосп".
Акція відбулася під керівництвом начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка за участі першого заступника начальника управління Івана Приймачука, голови Тернопільської ОДА Володимира Труша, представників органів влади та місцевого самоврядування Олега Захаркова, Юрія Челядина, керівника громадської організації «Екоальянс» Олександра Філя, аспіранта кафедри геокології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Ігоря Кузика, директорів лісогосподарських підприємтсв, головних лісничих, лісничих та інших працівників лісгоспів, студентів, учнів та журналістів.
Для озеленення лісівники Тернопільського ОУЛМГ визначили ділянки, що потребували заліснення, провели очистку площ, підготували ґрунт та посадковий матеріал, який попередньо був вирощений у лісових розсадниках держпідприємств.
Перед початком заходу працівники лісогосподарських підприємств провели учасникам Акції інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур, забезпечили їх садивним матеріалом та інвентарем для посадки саджанців і сіянців, в тому числі із закритою кореневою системою.
На ділянках висаджувалися такі  деревні породи: дуб звичайний, дуб червоний, сосна звичайна, горіх чорний, ялина європейська та модрина європейська.
Так, в рамках Акції, на Тернопільщині, на 17 ділянках, підготовлених державними лісогосподарськими підприємствами загальною площею 20,4 га висадили 70,2 тис шт. садивного матеріалу головних лісоутворюючих порід.
Всього до благородної справи – садіння лісу долучилось близько  400 учасників.
Під час проведення Акції начальник Терпопільсього ОУЛМГ відмітив ”Нам приємно, що з кожним роком все більше громадян приєднуються до Акцій з садіння лісу, прагнучи долучитися до спільної благородної справи. Дякую всім і запрошую надалі разом садити ліси на території нашої області”.
Лісівники Тернопільського краю висловлюють щиру подяку ветеранами галузі, представникам влади, громадським організаціям, студентам та всім, хто виявив бажання долучитись до реалізації проєкту «Озеленення України» та посадити своє дерево на благо  українського лісу! 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ