Міжнародний день біологічного різноманіття

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
22.05.2020 11:11
Загальні новини
    22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття (International Biological Diversity Day)
  20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття (Резолюція 55/201).
   Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та перебувають під загрозою зникнення численні види та екосистеми, постійно зростає загроза генному фонду та ін.  Цьогорічною темою є гасло «Наші рішення - в природі».
   В реаліях, коли глобальне співтовариство вимушене переглянути своє відношення до навколишнього природного середовища, одне є певним: незважаючи на всі наші технологічні досягнення, ми цілком залежні від здорових і різноманітних екосистем для забезпечення себе водою, продуктами харчування, медикаментами, одягом, паливом, енергією та, зрештою, притулком. Гасло «Наші рішення - в природі» підкреслює надію, солідарність та важливість спільної роботи на всіх рівнях для побудови майбутнього життя у гармонії з природою.
    Щорічне відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття – чудова нагода ще раз згадати про необхідність збереження біорізноманіття та усвідомити відповідальність за збереження цієї дорогоцінної спадщини.
   ДП “Кременецьке лісове господарство” пропонує всім підприємствам, установам, організаціям, іншим зацікавленим сторонам, включаючи громадське суспільство, долучитися до охорони біорізноманіття з метою збереження його для майбутніх поколінь.