Лісівники проводять рубки догляду в насадженнях

Автор:  Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"
12.06.2020 10:30
Загальні новини
Пріоритетні завдання роботи державного підприємства "Бучацьке лісове господарство" полягає в охороні та догляді за вже існуючими насадженнями, створення нових насаджень, проведенні лісогосподарських робіт, які дозволять створити високопродуктивні ліси.
В Дорогичівському лісництві тривають роботи з відводу ділянок під рубки догляду за лісом в обсязі розрахункової лісосіки. 
Відведення лісосік проводить спеціально створена по підприємству бригада у складі: начальника відділу лісового господарства Островського В.О., провідних інженерів Ралька В.Б. та Починка І.Я. 
Головними завданнями рубок догляду є: поліпшення якості і породного складу лісів; збереження біорізноманіття лісів, посилення їх екологічних, захисних, водоохоронних, санітарно-гігієнічних, оздоровчих, рекреаційних, естетичних та інших властивостей; підвищення стійкості та продуктивності деревостанів, скорочення строків вирощування технічної стиглої деревини.
Догляд за лісом – складний процес. Дуже важливим є вчасне проведення рубок догляду, тобто їх періодичність та повторюваність для дотримання балансу порід на площі. Від якісного проведення відводу ділянок залежить породний склад насаджень, збереження і посилення екологічних та естетичних властивостей лісу, підвищення стійкості та продуктивності насаджень. 
                                                                                                            Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"