Господар на обході

Автор:  Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"
14.07.2020 14:24
Загальні новини

Язлівецьке лісництво державного підприємства "Бучацьке лісове господарство"  розташоване у південно-західній частині Тернопільської області на території Бучацького, Монастириського і Теребовлянського та частково Заліщицького районів. Площа лісництва має 3864 га. Є 4 обходи.

Найкращий обхід - це обхід №1 ним підклується майстер лісу Іван Ігорович Галаван. 

Майстер лісу – професія не лише відповідальна, але фізично важка. Адже фактично це господар у лісі. Усі насущні турботи і всі роботи в обході – посадка, догляд, лісові розсадники, прочищення, освітлення, контроль за рубками головного користування, вивезенням деревини, побічне користування.

Також відстежувати браконьєрів, проводити огляд угідь, охороняти ліс від неохайних відпочивальників та звісно ж насаджувати і доглядати лісові культури – така щоденна робота, майстра лісу Язлівецького лісництва.

За усією роботою пильно спостерігає, ретельно виконує і всім опікується  уже ­­­­ 30 років Іван Ігорович. За цей час він насадив більше ­­­ 50  гектарів нового лісу. Нині площа обходу становить 1100 га.  Майсер лісу  за день встигає обійти свої «володіння» і дати раду усім негараздам. У нього є чому повчитися молодому поколінню, з його обходу можна брати приклад.

Іван Ігорович вважає, що лісовий обхід №1 став кращим завдяки спільній роботі всього колективу та підтримці і розумінню лісничого Дзидза Василя Володимировича.

                                                                                      Прес-служба ДП "Бучацький лісгосп"