Час природи

Автор:  Фото та інформація з відкритих джерел
04.06.2020 14:44
Загальні новини

Всесвітній день довкілля (5 червня) - один із найважливіших днів заохочення людей у всьому світі до збереження та захисту нашого навколишнього середовища від різних екологічних проблем, з якими стикається світ сьогодні.
У 1971 році генеральному секретареві ООН надійшло звернення від вчених та діячів культури з усього світу. У ньому було виражено стурбованість у зв’язку із забрудненням довкілля: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами».
Вже у 1972 році, у Стокгольмі була зібрана Всесвітня конференція із захисту довкілля. Того ж року була заснована нова організація в системі ООН – Програма ООН по навколишньому середовищу. Її ціль – вирішення найгостріших проблем сучасної екологічної кризи: погіршення якості води, забруднення океану та забруднення повітря.
Як і більшість днів ООН, цьому святу щорічно визначається тема, яка є найбільш гострою та проблематичною. У 2020 році – “Настав час #для природи”, відзначення допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.
Кожний Всесвітній день навколишнього середовища проходить в іншій країні, в якій відбуваються офіційні урочистості. Господарем цього року є Колумбія в партнерстві з Німеччиною. Цей день закликає нас переосмислити розвиток наших економічних систем та впливів, які вони мають на довкілля.
Це питання, які світ не може оминути увагою навіть тоді, коли ми вирішуємо пандемію коронавірусу та триваючу кліматичну кризу.

Інформація щодо Всесвітнього дня охорони довкілля за посиланнями Європейського офісу Програми ООН з довкілля (UNEP)