Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій ОДА.

25.03.2024 11:30

На  минулому тижні відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій обласній державній адміністрації. Серед присутніх був заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Володимир Пилип'юк.

На засіданні було затверджено заходи для проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти  сказу у 2024 році.

Пероральна імунізація від сказу – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких та бродячих тварин проти сказу. Сказ – особливо небезпечна гостра вірусна хвороба тварин і людини, яка характеризується ознаками поліенцефаломієліту, паралічами і абсолютною смертністю.

Перед початком проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, завжди проводиться інформаційно-розяснювальна робота серед населення та суб’єктів господарювання.

Нагадуємо: щоб запобігти поширенню сказу потрібно регулярно вакцинувати своїх тварин, обмежити або виключити контакти з незнайомими тваринами, а якщо трапився покус – обов'язково звернутися до лікаря.