Всесвітній день охорони праці

Автор:  Пресслужба Тернопільського ОУЛМГ
28.04.2021 19:19
Загальні новини
Cьогодні, 28 квітня 2021 року відзначається Всесвітній день охорони праці. Цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника.
З нагоди відзначення Дня охорони праці, який цьогоріч в Україні проходить під гаслом «Передбачити, готуватися та реагувати на кризи -  ІНВЕСТУЙМО РАЗОМ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР», було проведено ряд заходів спрямованих на привернення уваги громадськості на створення стійких систем безпеки здоров'я на роботі. 
Зокрема, на базі ДП «Тернопільське лісове господарство» відбувся захід присвячений безпечній організації робіт в лісовому господарстві. У заході взяли участь Мариновський Віталій Володимирович – начальник управління держпраці в Тернопільській області, Проць Ігор Миколайович – головний державний інспектор відділу АПК та СКС, на транспорті та зв’язку,  Яремко Олег Павлович – начальник  Тернопільського ОУЛМГ, Ничка Любомир Зіновійович – заступник начальника управління.
Директором ДП «Тернопільський лісгосп» Данилевичем  Олегом  Васильовичичем були представлені для огляду та обговорення ділянка лісосіки в Микулинецькому лісництві та розсадник у Тернопільському лісництві.
Учасники заходу обговорювалися важливі питання, що стосуються як поточного стану, так і подальшого розвитку та функціонування нових форм організації праці, роботи під час карантину  пов’язаними з цими змінами можливостями для працівників. Зокрема, був проведений аналіз  статистичних показників та оцінка ризиків, пов’язаних з лісосічними роботами. Незмінно актуальною залишається і тема дотримання заходів промислової безпеки та вимог охорони праці, як одного з основних факторів  запобігання травматизму на виробництві.