Виробнича нарада у ДП "Бережанське ЛМГ"

Автор:  Прес-служба ДП "Бережанське ЛМГ"
19.03.2021 09:08
Загальні новини
Вчора, 18 березня 2021 року в ДП « Бережанське лісомисливське господарство» відбулась нарада за участі начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка, першого заступника начальника управління – начальника відділу лісового та мисливського господарства, охорони і захисту лісів Івана Приймачука,  директора Олександра Левчука, головних спеціалістів, спеціалістів апарату управління підприємства, та керівників структурних виробничих підрозділів.
 Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Павлович Яремко ознайомив присутніх з результатами аудиторської перевірки Державним агентством лісових ресурсів України лісогосподарських підприємств Тернопільщини та підвів  підсумки роботи ДП «Бережанський лісгосп» за два місяці 2021 року. Він зазначив, що всі три підприємства, в яких пройшла перевірка, отримали умовно позитивну оцінку, а обласне управління – ефективну. Відмічено, що, підприємством за січень - лютий заготовлено 7531 куб. деревини та реалізовано промислової продукції  на суму 8,6 млн. грн. Середня вартість 1 куб. м. деревини становить 1076,82 грн., середня заробітна плата становить 11800 грн.
Іван Михайлович Приймачук наголосив, що одними з основних завдань державних лісогосподарських підприємств є вирощування, догляд і охорона лісу від шкідників, незаконних рубок і пожеж. За останніх 5 років пожеж на території  ДП «Бережанський лісгосп» не було. Питання підготовки підприємста до пожежо небезпечного періоду є одним з першочергових завдань. А також зазначив, що, у 2021 році закінчується програма розвитку лісового господарства Тернопільщини 2017-2021 рр., яка  повністю виконана.  Весною 2021 року підприємствами управління планується створити на непридатних землях для ведення сільського господарства 220 га нових лісів, в тому числі ДП «Бережанське ЛМГ» 50 га.  Лісокультурна компанія повинна пройти в стислі терміни, з дотриманням усіх технологічних вимог до створення лісових культур.
Директор Олександр Петрович Левчук зазначив, що минулий рік був надзвичайно складним, особливо в частині ринку деревини та падіння цін на лісопродукцію. Все це відобразилось на господарських та фінансових показниках підприємства, більша частина доходів  від реалізації продукції і наданих послуг іде на сплату податків до державних та місцевих бюджетів, а також цільових фондів. За 2020 рік підприємство сплатило 22,7,млн. грн. всіх податків і зборів, а  фонд заробітної плати становить 11,2 млн. грн., що разом становить 82% всього доходу від реалізації продукції та  наданих послуг.
В підсумку Олег Павлович наголосив, що за 2020 р. всі лісогосподарські підприємства області є прибутковими. Отримали понад один мільйон прибутку. За попередні роки було 4-5 млн., але треба зважати на те, що подорожчало пальне, запчастини, зросла зарплата. Невдовзі розпочнеться реформування лісового господарства України, тому буде актуальним питання укрупнення та об’єднання лісгоспів. Тож 2021-й рік стане для лісівників переломним.
                                                                                                                  Прес-служба ДП "Бережанське ЛМГ"