Відбулося навчання з охорони праці у ДП"Бережанське ЛМГ"

Автор:  Прес-служба ДП"Бережанське ЛМГ"
02.02.2021 14:03
Загальні новини
В ДП «Бережанське лісомисливське господарство» проведено навчання по 16 - годинній програмі з питань охорони праці. Навчання проводилися для таких категорій працівників як: лісники, лісоруби, водії вантажних автомобілів, трактористи, кранівники, стропальники та ін. Слухачі знайомились  із  загальними положеннями з питань охорони праці, інструкції щодо специфіки виконання робіт з підвищеним рівнем небезпеки, перевірки   практичних навиків при безпосередньому виконані робіт підвищеної небезпеки (звалювання дерев, трелювання, розкряжування хлистів, вантажно-розвантажувальні роботи на верхніх та  нижніх складах).
29.01.2021 року проведено заключний етап навчання з охорони праці. До проведення заняття були залучені головні спеціалісти підприємства та запрошені фахівці з питань охорони праці , а зокрема : головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Тернопільській області Проць І.М., головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Бідяк О.П. та страховий експерт з охорони праці Бережанського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області Мандрицький Ю.М..
По ходу обговорення було заслухано основні вимоги нормативно-правових актів з охорони праці щодо дотримання вимог безпеки під час проведення лісосічних робіт. Проаналізували нещасні випадки, які сталися в області у минулому році та причини, що призвели до трагедії на робочому місці, поінформували присутніх про першочергові завдання щодо дотримання законодавства про працю, охорону праці та промислову безпеку. Особливо наголосили на важливості проведення інструктажів з охорони праці, атестації робочих місць, створенні належних санітарно-гігієнічних умов для працівників.
Комісією з охорони праці ДП «Бережанське лісомисливське господарство» проведено перевірку знань всіх працівників задіяних у навчанні.