Відбулася спільна нарада щодо питань охорони праці

24.01.2022 14:38
21 січня 2022 року у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася спільна нарада з представниками Управління Держпраці у Тернопільській області щодо питань охорони праці. У роботі засідання брав участь заступник начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Любомир Ничка, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів та економіки Ігор Вітвіцький, керівники лісомисливських господарств Тернопільщини та інженери з охорони праці структурних підрозділів управління.
  
До учасників заходу звернувся начальник Управління Держпраці у Тернопільській області Віталій Мариновський. Він, зокрема, наголосив на необхідності поглиблення співпраці та проведенні спільних зустрічей з метою обговорення та реалізації превентивних заходів для запобігання та вирішення проблем щодо охорони праці у сфері виробництва.
Серед головних питань, що обговорювалися – аналіз виробничого травматизму за період 2019-2022 років на лісогосподарських підприємствах області. У своїй доповіді начальник сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Тернопільського Управління Держпраці Михайло Бойко наголосив на необхідності проведення інструктажу на всіх етапах виконання лісових робіт, неухильному виконанні посадових обов’язків і дотриманні правил безпеки та охорони праці як необхідної умови для попередження та уникнення травматизму.
Головна Державна інспекторка відділу нагляду в АПК та СКС на транспорті та зв’язку Ірина Корнійчук проінформувала щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці на підприємствах, які виконують лісосічні роботи. Для покращення виробничої безпеки інспекторка вбачає необхідним проводити інструктування інженерної ланки стосовно формування карток оцінювання ризиків та організувати додаткові навчання для покращення професійного рівня робітників лісництва. 
Про отримання дозвільних документів з охорони праці йшлося у доповіді начальника відділу інспекційної роботи Віктора Андрійчука. 
Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Тернопільського Управління Держпраці Ігор Хаварівський акцентував увагу керівників на необхідності вчасної виплати заробітної плати лісівникам, як одного із важливих факторів нормального функціонування підприємства.
Зустріч проходила у форматі конструктивного діалогу між представниками Управління Держпраці та лісівниками області. 
З числа учасників було вирішено створити робочу групу, до складу якої увійшли представники  Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісогосподарських підприємств та Управління Держпраці у Тернопільській області. Серед першочергових завдань робочої групи -  розробити комплекс заходів на 2022 рік з метою зниження рівня травматизму та профілактики виникнення нещасних випадків на виробництві. Окрім того, було ухвалено рішення щомісячно проводити спільні превентивні заходи на базі виробничих підрозділів лісогосподарських підприємств. 
Підсумовуючи засідання Віталій Мариновський подякував присутнім за активну участь у розгляді питань, що обговорювались, та зі свого боку висловив готовність, як до результативного діалогу та і до дієвої співпраці задля розвитку лісової галузі краю.