Відбулася прес-конференця начальника Тернопільського ОУЛМГ Олега Яремка

Автор:  Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
25.02.2021 08:33
Загальні новини
25 лютого 2021 року у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулася прес-конференція начальника управління Олега Яремка.
У конференції взяли участь телебачення, журналісти, представиники громадських організацій та керівники  державних лісогосподарських  підприємств. 
На прес-конференції детально обговорили результати аудиторської перевірки Держлісагентства, яка проводилась з 08 по 19 лютого поточного року в Тернопільському ОУЛМГ та  у трьох підприємствах, які координуються управлінням, а саме: ДП "Тернопільський лісгосп", ДП"Кременецький лісгосп" та ДП"Чортківський лісгосп".
Олегом Яремком було зазначено, що аудит проводився представниками Держлісагентства та спеціалістами інших лісогосподарських Управлінь. За результатами аудиту по кожному з перелічених підприємств та управлінню складено аудиторські звіти, які зберігаються в Держлісагентстві та за результатами опрацювання яких буде підготовлено Наказ, який буде доведено до відома підприємства. За словами керівника, в цілому, беручи до уваги висновки звітів,  робота лісогосподарських підприємств визнана умовно позитивною, а самого обласного управління - ефективною. Звичайно, виявлені і недоліки, над якими потрібно працювати та виправляти. Зокрема, є питання до ведення бухгалтерської звітності по ДП "Тернопільський лісгосп".
Незначні порушення виявлені по всіх підприємствах з питання охорони праці. 
Аудиторською групою були досліджені питання незаконних рубок, проте таких фактів не виявлено. Підприємства проводять всі рубки законно, за погодженням з Тернопільською ОДА та Держлісагентством. Також досліджувались питання реалізації лісопродукції споживачам. При дослідженні цього питання встановлено, що майже вся лісопродукція реалізовується через електронні аукціонні торги. По прямих договорах реалізовано за 2020 рік близько 2% від загального обсягу, це в основному установи соцсфери.
Також начальником управління зазначено що середній приріст ліквідної деревини з 1 га площі значно вищий від середнього обсягу вирубування майже у 2 рази. Тому підприємствами ведеться збалансоване, не виснажливе ведення лісового господарства.
Останнім часом досить часто на сторінках деяких громадських організацій та громадських активістів з'являлася інформація щодо експорту ділової деревини чи дров за кордон, щодо неефективності переробки продукції на тріску, щодо недотримання цінової політики тощо. Проте, аудиторами, жоден із наведених фактів не підтвердився. Більше того, жодне підприємство Тернопільського ОУЛМГ не експортує лісопродукцію в круглому вигляді вже більше п'яти років. Тому такі факти є видуманими та неправдивими оскільки на це немає жодних документальних підтверджень.
Але всі висновки можна буде зробити коли буде Наказ про результати аудиту. Як зазначив керівник, він буде обов'язково опублікований на офіційному веб-сайті  Управління.
Не виключено, що деякі працівники, будуть притягнені до відповідальності.
Також аудиторами відмічено досить високий рівень ведення лісового господарства, особливо в напрямку вирощування дуба та створення дубових насаджень. За їхніми словами не кожна область може похвалитися такими лісовими культурами дуба.
На кінець Олег Яремко подякував всім за прес-конференцію та наголосив, що на його думку, такі збори засобів масової інформації є доречні та доцільні. Ми  надалі будемо проводити такі зустрічі, для того щоб своєчасно і в повному обсязі доносити інформацію до населення про справжню та нелегку роботу лісників Тернопільщини.
                                                                                                        Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ