Видача електронних лісорубних квитків та е-сертифікатів про походження деревини

26.02.2024 10:44

З початку 2024 року працівниками Південно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського управління вже видано 2151  електронний лісорубний квиток, в тому числі по Хмельницькій області 947, Тернопільській – 360 і Чернівецькій області – 844 лісорубних квитків. В середньому спеціалісти управління протягом дня опрацьовують біля 70 заяв, саме тому,  до цього процесу було ще додатково залучено спеціалістів управління .

Нагадаємо, що видача лісорубного квитка здійснюється за заявою заявника, поданою в електронній формі через Єдину екологічну онлайн-платформу «ЕкоСистема» (https://eco.gov.ua/services/otrimannya-lisorubnogo-kvitka). Після чого спеціалістами управління перевіряється правильність подання інформації в заявці, відповідність зазначених даних по ділянці, здійснюється перевірка документів. В кінцевому результаті приймається рішення щодо видачі або повернення на доопрацювання чи відмову. Отриманий лісокористувачем електронний лісорубний квиток автоматично відображається на карті сайту ДП “ЛІАЦ” lk.ukrforest.

Щодо видачі електронних сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, то з 1 січня 2024 року спеціалістами управління було видано 444 електронних сертифіката, 154 заявки було відхилено з причин невідповідності в документах від експортера, неправильного внесення даних в електронну базу та через низький розхід розпилу.

Електронний сертифікат можна отримати протягом двох робочих днів з дня надходження заяви в електронній формі засобами Єдиної екологічної платформи “ЕкоСистема” https://eco.gov.ua/. Сертифікат видається на кожну партію лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, оформлену одним товаросупровідним документом і містить обов’язкове посилання на Єдину державну систему електронного обліку деревини у вигляді QR-коду. Інформація щодо виданих та анульованих сертифікатів автоматично надсилається до Держмитслужби в порядку електронної інформаційної взаємодії у день видачі сертифікатів.