В Україні створюють три нові природні парки

05.01.2022 14:54
Президент України Володимир Зеленський 1-3 січня підписав укази, якими передбачено створення національних природних парків "Пуща Радзівіла", "Куяльницький" і "Холодний Яр", а також збільшення меж території Карпатського біосферного заповідника, національного природного парку "Меотида", національного природного парку "Вижницький" та ботанічного заказника загальнодержавного значення "Староманзирський".
Про що повідомила прес-служба Офісу глави держави.
Відтак указом № 2/2022 передбачено створення на території Черкаської області національного природного парку "Холодний Яр" (Черкаський район), до складу якого передається у постійне користування 6,8 тис. га земель державної власності.
Указом № 3/2022, на території Березівського та Одеського районів Одеської області створюється національний природний парк "Куяльницький". До його території включається 10,8 тис. га земель державної та комунальної власності.
Згідно з указом № 4/2022 передбачено створення на території Сарненського району Рівненської області національного природного парку "Пуща Радзівіла", до складу якого включається 24 тис. га земель державної власності.
Парки перебуватимуть у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.