Результат роботи і напрацювання тернопільських лісівників

29.11.2021 10:18
Відбулося засідання колегії Тернопільського ОУЛМГ під головуванням начальника управління Олега Яремка.
У роботі заходу брали участь члени колегії, директори державних лісогосподарських підприємств, голова обласної організації профспілки працівників лісового господарства Людмила Рибачук та голова ГО «Екоальянс» Олександр Філь.
На початку засідання головуючий ознайомив учасників із підсумками розширеної колегії Держлісагентства, яка проходила у Києві 18 листопада, та була присвячена аналізу господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі за 9 місяців 2021 року і ряду  господарських лісівничих заходів
Серед головних питань, що розглядалися - виконання Указу Президента України від 07.06.2021 №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та реформування у сфері лісового господарства.
За попередніми підсумками у рамках Програми Президента «Зелена країна» за період проведення акції «Створюємо ліси разом» по Тернопільській області висаджено 689 тис. саджанців, у тому числі державними лісогосподарськими підприємствами 
Згідно порядку денного заслухали звітні доповіді очільників лісогосподарських підприємств та керівників структурних підрозділів управління. Також було проаналізовано виконання планових виробничих завдань на 2021 рік. 
Колегія відзначила, що всі державні лісогосподарські підприємства області загалом спрацювали ефективно і прибутково та забезпечили виконання запланованих лісівничих, лісозахисних, лісоохоронних та лісовідновних заходів. 
Значну увагу приділено розгляду питання реформування галузі. На даний час у Тернопільському ОУЛМГ у процесі припинення діяльності знаходиться 2 державних лісогосподарських підприємства. Варто зазначити, що пріоритетним питанням для управління є збереження кадрового та виробничого потенціалу лісових господарств.
Керівникам підприємств акцентовано увагу щодо залучення громадськості -  об’єднаних територіальних громад, молоді, представників установ та організацій, закладів освіти, волонтерів - усіх, кому небайдужа доля нашого довкілля, до проведення екозаходів та висаджування лісів у весняний період і відповідного висвітлення матеріалів у ЗМІ.
За результатами колегії дано відповідні доручення та прийнято рішення щодо питань з виконання річних планових лісогосподарських заходів.
У підсумку роботи колегії було затверджено орієнтовний план роботи Тернопільського ОУЛМГ на 2022 рік.