”Працювати у лісовому господарстві – це гордість”

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
19.11.2020 14:17
Загальні новини
Гродський Роман Володимирович працює в Державному підприємстві «Кременецький лісгосп» з 1 квітня 2009 року по даний час у Ланівецькому лісництві на різних посадах: майстром лісу, старшим майстром, лісником, лісорубом. 15 січня 2019 року переведений лісником обходу №2 Ланівецького лісництва.
Головний лісничий Сергій Сергійович Колінчук запевняє, що таких відданих роботі, відповідальних і працьовитих лісівників ще треба пошукати. Окрім того, Роман Володимирович хороший сім'янин, турботливий, люблячий чоловік і батько трьох дітей . Він відповідально і дбайливо піклується про свій обхід, плекає кожен його куточок і переконаний, що для успішного вирощування лісових культур - головне доглядати лісокультурну площу з першого року, не допустити забур’яненості, проводити необхідні лісокультурні заходи.
”Для мене особливо важливо провести догляди восени. Бо коли весною багато роботи, і треба встигнути вчасно посадити культури, то в цей час починається інтенсивний ріст усього. А коли ділянки доглянуті з осені, то хоч поряд і починає рости зілля, але лісові культури мають можливість рости і дають гарний приріст. Далі застосовується механізований догляд і вже за деякий час сформоване якісне насадження лісових культур сміливо може називатися молодим лісом»,- каже лісник.
Він гордиться тим, що оглядаючи створені його руками лісові культури висотою 2-5 метрів, можна з упевненістю сказати: це справжній ліс…
Як добре, що серед нас є такі люди, які піклуються про ліс, які присвячують йому роки свого життя, працюючи самовіддано на лісових теренах. Лісові багатства треба не тільки використовувати, а й відтворювати і примножувати. І такі люди, як Роман Володимирович, роблять і те й інше. Вони заслужили великої поваги і пошани від вдячних спадкоємців.
“Працювати у лісовому господарстві – це гордість, адже ми залишаємо після себе гарний слід, вирощуємо ліс для майбутніх поколінь!”,- говорить Роман Володимирович.
Директор лісгоспу Павло Штиник відмітив, що допоки в нас живуть і працюють в лісі люди, які по-справжньому закохані у свою справу, віддані лісу і душею і тілом, то галузь вистоїть у такий нелегкий час.