Полюєш – подбай про безпеку!

23.11.2021 22:00
           
У розпалі мисливський сезон. Полювання вимагає неухильного дотримання правил безпеки та підвищеної уваги. На жаль, 21 листопада нещасний випадок трапився на Чортківщині поблизу с.Свидова. Під час полювання на зайця мисливець необачним пострілом поранив літню жінку та її онуку, що проходили вздовж мисливських угідь на відстані 300-400м від населеного пункту. Потерпілі були доправлені до приймального відділення Чортківської КМЛ, для надання необхідної медичної допомоги. На щастя жінка та дитина відбулися легкими тілесними ушкодженнями -  врятував зимовий одяг та відстань. Від подальшої госпіталізації люди відмовились. 
Під час перевірки встановлено, що у стрільців, які на промисел приїхали із Франківщини, є необхідні дозволи на полювання та володіння зброєю. Даний факт внесений у Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно ч.1 ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.
Пам’ятайте правила безпеки на полюванні:
-Стрільба та перебування із зарядженою зброєю в населених пунктах, а також поблизу них (ближче 200 метрів від жилих приміщень) категорично заборонена!
-Недопускається виїзд мисливців на місце полювання із несправною чи незареєстрованою зброєю! 
-Забороняється стріляти “на шум”, у ціль, при недостатній видимості (під час туману, снігопаду, в сутінках, проти сонця та ін.)!
-При стрільбі кулями мисливець повинен попередньо впевнитись, що поблизу, в напрямку пострілу немає людей і домашніх тварин!
Необхідно завжди враховувати, що неподалік можуть знаходитись люди, що збирають гриби, ягоди, випасають худобу чи пересуваються територією мисливських угідь.
Не нехтуйте правилами техніки безпеки при поводженні з мисливською зброєю!