Підгодівля дикої фауни

Автор:  Прес-служба ДП"Кременецький лісгоп"
21.01.2021 17:56
Загальні новини
Підгодівля диких звірів взимку - важливий захід, який постійно проводиться при лісництвах державного підприємства "Кременецьке лісове господарство". Коли настають холоди звірям стає все складніше добути їжу. Лісівники допомагають тваринам пережити важкий період тому  проводиться охорона мисливських угідь та ведеться підгодівля диких тварин і птахів.
Більшість осінньо-зимових кормів бідні мінеральними речовинами: солями натрію, калію, фосфору та ін. Тому під час зимового періоду диким тваринам слід викладати сіль. Для цього влаштовуються солонці, які охоче відвідують травоїдні, і завдяки яким у багатьох випадках звірі притримуються відповідних територій. Найпростіший солонець пень. Можна для солонців використовувати старі пні, в яких лише продовбують заглиблення.
Доцільно влаштовувати солонці разом з годівницями. Вони захищені від атмосферних опадів, сіль з них не вимивається дощем. Крім того, звірі дуже швидко звикають до тих годівниць, де є солонець. 
У холодну пору звірі і птахи нерідко гинуть не тільки від холоду, а й від нестачі кормів. Тому завдання лісівників допомогти їм перезимувати цьогорічну зиму.
На фото лісові угіддя Почаївського лісництва, лісничий Григорій Вуйків    та    Підлісецьке  лісництво  лісник Володимир Бордійчук.
                                                                                                          Прес-служба ДП"Кременецький лісгоп"