Перевірка стану готовності філій Подільського лісового офісу до пожежонебезпечного періоду

05.04.2024 15:39

На виконання наказу Державного агентства лісових ресурсів України (ДАЛРУ) від 20.02.2024 року №26 «Про підсумки пожежонебезпечного періоду 2023 року та завдання на 2024 рік» Південно-Західним міжрегіональним управлінням лісового та мисливського господарства проведено перевірку стану готовності до пожежонебезпечного періоду філій, які координуються Подільським лісовим офісом у Хмельницькій, Чернівецькій, Тернопільській областях.

Перевірка проводилась шляхом огляду пунктів зосередження протипожежного обладнання та інвентарю у відповідності до норми забезпечення протипожежним обладнанням та засобами гасіння лісових пожеж, що передбачено Порядком організації охорони та захисту лісу, який затверджений постановою КМУ від 20.05.2022 року №612.

Також перевірено наявність у лісокористувачів планів залучення сил і засобів, інструкцій взаємодії з підрозділами ДСНС, порядок здійснення моніторингу та патрулювання лісових масивів.

Перевіркою встановлено, що в цілому філії, які координуються Подільським лісовим офісом, готові до пожежонебезпечного періоду і спроможні забезпечити ефективне попередження, оперативне виявлення та ліквідацію лісових пожеж. Налагоджено чітку взаємодію з територіальними органами ДСНС, іншими пожежно-рятувальними підрозділами.

Працівниками управління надавалась практична та методична допомога щодо готовності до пожежонебезпечного періоду, оформлення документів відповідно чинного законодавства та занесення даних до АС «Пожежі».