Нові ліси замість сміттєзвалищ - у Тернопільській ОДА відбулося обговорення проєктів рекультивації земель

24.12.2021 11:15
Поводження з твердими побутовими відходами на території Тернопільської області та скорочення кількості сміттєзвалищ у  територіальних громад обговорили під час відеонаради у Тернопільській ОДА. Участь у засіданні взяв заступник голови облдержадміністрації Володимир Важинський.
«Розпорядженням голови обласної державної адміністрації  громади повинні виготовити правовстановлюючі документи на земельні ділянки, зайняті міськими й селищними сміттєзвалищами», - зазначив Володимир Важинський.
З метою реалізації завдань Національної стратегії управління відходами виконавчі комітети органів місцевого самоврядування спільно з районними державними адміністраціями здійснюють розроблення проєктів рекультивації земельних ділянок, зайнятих стихійними сміттєзвалищами, а також зменшення чисельності сміттєзвалищ, які використовуються для потреб територіальних громад, шляхом впровадження технологій перероблення побутових відходів, та оформлення на них правовстановлюючої документації.
Крім того, під час засідання, обговорили стан виділення органами місцевого самоврядування земельних ділянок для створення нових лісових насаджень та виконання селищними та сільськими радами робіт із зариблення водних об’єктів та їх паспортизації.