На Бучаччині відбулася Акція«Посади мільйон дерев за 24 години»

Автор:  Прес-служба ДП"Бучацький лісгосп"
18.10.2020 16:34
Загальні новини

17 жовтня 2020 року, реалізувався проєкт із озеленення України. Відбувся він  за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Державного агентства лісових ресурсів України та благодійної організації «Благодійний фонд «Озеленення України».

Держане підприємство "Бучацьке лісове господарство" долучилося до Акції. Акція була проведена у Бучацькому, Дорогичівському, Золотопотіцькому та Коропецькому лісництвах.

Акція відбулася під керівництвом директора ДП "Бучацький лісгосп" Володимира Михайловича. Також участь у заході взяли архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василь Семенюк і семінаристи Тернопільської духовної семінарії імені патріарха Йосифа Сліпого (с. Велика Березовиця), представники лісогосподарського підприємства, студенти, школярі, представники  громадської організації, представники органів влади та журналісти.

Перед початком заходу працівники лісгоспу провели учасникам Акції інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур, забезпечили їх садивним матеріалом та інвентарем для посадки саджанців і сіянців, в тому числі із закритою кореневою системою.

На ділянках висаджувалися такі  деревні породи: дуб звичайний, дуб червоний та ялина європейська.

Спільними зусиллями, не зважаючи на погодні умови, вдалося висадити 15,5 тис шт. саджанців.

Лісівники висловлюють щиру всім, хто виявив бажання долучитись до реалізації проєкту «Озеленення України».

Прес-служба ДП"Бучацький лісгосп"