Механічний догляд за лісовими культурами

06.07.2021 22:32

  У Кременецькому лісгоспі з'явилася нова сучасна техніка для механізованих доглядів та здійснення освітлення лісових культур. Придбано її за власні кошти підприємства, з метою оптимізації та здешевлення робіт з догляду за молодими насадженнями. Почав працювати новий мульчер у лісових масивах Вишнівецького лісництва, тож вже можна робити перші позитивні висновки щодо такого нововведення.

   По підприємству обліковуються різні лісові культури, які потребують здійснення освітлення та постійних доглядів. А це трудомісткий та досить витратний процес – раніше його здійснювали за допомогою кущорізів. Нова ж техніка, в агрегаті з трактором МТЗ, досить швидко та якісно дозволяє звільнити міжряддя у лісових культурах від деревної, чагарникової рослинності та бур'янів. І одночасно перебиває усі ці рештки фактично на подрібнену мульчу. За першими кроками такого нововведення у нашому лісгоспі уважно спостерігала головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Надія Козацька.

   «Будемо і надалі продовжувати курс механізації лісогосподарських процесів, відходимо від ручної праці, підвищуємо продуктивність, в рази пришвидшуємо здійснення доглядів за лісовими культурами. Крім того, як мінімум удвічі економимо кошти на кожному гектарі здійснених доглядів», – зазначає директор Кременецького лісгоспу Павло Штиник.

   На фото механізований догляд за культурами дуба звичайного у Вишнівецькому лісництві квартал 33 виділ 8 площа 3,0 га.