Годівнички для синички і не тільки...

12.01.2022 14:43
  Юні природолюби Збаразького лісництва допомагають птахам  перезимувати. Найбільш сутужно у холодну пору нашим пернатим друзям - зимуючим птахам -  синицям, зябликам, дятлам, а також тим, що прилетіли на зимівлю до наших країв з північних регіонів Європи, де зими більш суворі - омелюхи, снігурі. Основу зимового раціону таких видів становлять насіння та плоди рослин, що залишаються на гілках, а також cезонні комахи. Особливо важко знаходити їжу у ті дні, коли випадає велика кількість снігу, засипаючи трав’янисті рослини та кущі.  Натомість апетит взимку набагато більший, ніж у інші пори року адже  щоб вижити птахи мусять часто їсти та рухатись.
Лісничий Збаразького лісництва Василь Маланчук розповів як правильно підібрати меню для зимової підгодівлі птахів і які продукти їм найбільш необхідні. Діти власноруч виготовляють годівниці та наповнюють їх різними смаколиками: просом, соняшниковим насінням, горіхами, сушеною горобиною, салом, сухарями тертої булки.
Бережіть і охороняйте птахів, адже вони віддячують нам рятуючи від комах та шкідників зелені насадження та тішать своїм співом!