Догляд за лісовими культурами

26.05.2021 22:40

   Після закінчення посадки та доповнення лісових культур, лісівники починають догляд за лісовими культурами. Цього року травень видався дощовий та вологий, а це означає, що роботи за доглядом у боротьбі із бур'янами та небажаною деревною рослинністю додалось. Основна мета доглядів за лісовими культурами – створення сприятливих умов для їх росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав'яної рослинності й порослі малоцінних порід. Основне завдання на підприємстві максимально робити догляд механізовано.                       

    Механізовані догляди розпочинають з першого року вирощування лісових насаджень. Кількість, тривалість і строки доглядів визначаються типом лісорослинних умов, способом обробітку грунту, методом і способом створення лісових культур, і, звісно, погодно-кліматичними умовами. Своєчасний догляд за лісовими культурами - обов'язкова вимого у лісівника. Адже від цього залежить приживлюваність і ріст лісових культур. Знищення бур'янів та трави знижує ймовірність поширення вогню в лісових масивах.

    На фото механізований догляд за лісовими культурами у Вишнівецькому лісництві квартали 23, 24, 25 під наглядом помічника лісничого Луб’янецького Дениса.