1 000 000 дерев за 24 години по всій Україні

Автор:  Прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"
17.10.2020 20:01
Загальні новини

  Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України спільно з Державне агентство лісових ресурсів України та благодійною організацією «Благодійний фонд «Озеленення України» розпочали спільний проект із озеленення України.
    Спільна мета проекту – висадити 1 000 000 дерев за 24 години по всій Україні.
17 жовтня 2020 року лісівники ДП Кременецький лісгосп активно приєднались до цієї акції.
У Вишнівецькому лісництві у кварталі 39 виділ 11 на площі 0,4 га сьогодні було висаджено 1000 саджанців дуба звичайного (схема розміщення 4х1).
    Акція відбувалася під керівництвом начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олега Яремка за участі першого заступника начальника управління Івана Приймачука, керівника громадської організації «Екоальянс» Олександра Філя, аспіранта кафедри геокології Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Ігоря Кузика, директора Державного підприємства "Кременецьке лісове господарство" Павла Штиника, головного лісничого лісгоспу Сергія Колінчука, начальника лісового відділу Сергія Шевчука також представників засобів масової інформації.
    Долучились до посадки студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка та працівники Вишнівецького лісництва на чолі із лісничим Андрієм Горохівським.
    Олег Павлович відмітив: ”Нам приємно, що з кожним роком все більше громадян приєднуються до Акцій з садіння лісу, прагнучи долучитися до спільної благородної справи. Дякую всім і запрошую надалі разом садити ліси на території нашої області”.
    Погода не завадила гарному настрою присутніх, бо незважаючи на те, що дощило, всі були впевнені в тому, що посаджені дубочки гарно приживуться.
     Посадка лісу в межах акції відбувалася і в інших лісництвах нашого лісгоспу. Так , працівники Підлісецького лісництва на чолі із своїм лісничим Ігорем Романишиним у кварталі 80 виділ 13 висадили 1000 саджанців дуба звичайного. Допомагав і молодший Романишин, який дуже часто із своїм татом любить бувати у лісі.
    До працівників Ланівецького лісництва долучились й місцеві представники влади – голова Ланівецької райдержадміністрації Василь Бадищук, жителі сіл Лопушне, Карначівка.
Лісничий Василь Тихонький подякував усім за допомогу, адже попрацювали усі добре, у квартілі 37 виділ 13 Ланівецького лісництва висадили 2000 саджанців дуба звичайного на площі 0,8 га.
В межах акції проходила посадка лісу і у Забарівському лісництві квартал 42 виділ 4. На цій ділянці посаджено 1,2 гектари горіха чорного у кількості 4000 шт.
    Ліс садили працівники Забарівського лісництва на чолі із лісничим Андрієм Савчуком, допомагали жителі сіл Вілія та Цеценівка.
    Веселий настрій та корисна робота на свіжому повітрі згуртували всіх та подарували позитивні емоції. Ми впевнені, що посаджені на позитиві деревця, через десяток років перетворяться у молодий ліс, який буде приносити користь нашій Україні.

Прес-служба ДП "Кременецьке лісове господарство"